References

TitleMogelijk snel coronaproof vliegen dankzij deze Boekhoorn-troef
Degree of recognitionRegional
Media name/outletde Gelderlander
Media typeWeb
Duration/Length/Size1 pag.
CountryNetherlands
Date4/06/20
DescriptionNIJMEGEN/ VOORTHUIZEN - Landen gooien hun grenzen open. Steeds meer vliegtuigen stijgen op. Maar 1,5 afstand is in de luchtvaart onhaalbaar zeggen deskundigen. Aviation Glass, eigendom van Nijmegenaar Marcel Boekhoorn, denkt mogelijk de oplossing te hebben: speciaal beschermingsglas voor passagiers.
Producer/AuthorDaan Rieken
URLhttps://www.gelderlander.nl/nijmegen-e-o/mogelijk-snel-coronaproof-vliegen-dankzij-deze-boekhoorn-troef~a0efa51e/?referrer=https://www.google.com/
PersonsJ.A. Melkert
TitleIs het veilig vliegen in coronatijd?
Degree of recognitionNational
Media name/outletBNR
Media typeWeb
Duration/Length/Size1 pag.
CountryNetherlands
Date4/06/20
DescriptionVanaf 15 juni mogen we weer op vakantie en dus ook weer vliegen. Het OMT heeft geen advies uitgebracht over het besmettingsgevaar in het vliegtuig. Spitsuur stelde die vraag aan twee experts.
Producer/Authorredactie
URLhttps://www.bnr.nl/nieuws/gezondheid/10412094/is-het-veilig-vliegen-met-corona
PersonsJ.A. Melkert
TitleFactcheck: 'Eén enkel insect kan een vliegtuig saboteren'
Degree of recognitionNational
Media name/outletKnack
Media typeWeb
Duration/Length/Size1 pag.
CountryNetherlands
Date13/05/20
DescriptionDoor de coronacrisis staan overal ter wereld vliegtuigen noodgedwongen aan de grond. Zo ook bij Brussels Airlines, waar een team van technici de werkloze vliegtuigen heeft 'ingepakt'. Een van hen is Rik Viaene, die erover getuigde in Dag Allemaal. 'Elk gat plakken we af en elke leiding wordt gecontroleerd op ongedierte en lekken, zodat er geen problemen zijn als we weer mogen vliegen.' De kop klinkt nog straffer: 'Eén enkel insect kan een vliegtuig saboteren.' Maar klopt dat wel?
Producer/AuthorStefanie Van den Broeck
URLhttps://www.knack.be/nieuws/factchecker/factcheck-een-enkel-insect-kan-een-vliegtuig-saboteren/article-longread-1598121.html?cookie_check=1589528777
PersonsJ.A. Melkert
Period13 May 2020 → 4 Jun 2020

ID: 73090712