Standard

Compact en Harmonisch : Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015. / Kleinegris, Richard; van der Burg, Fred; de Leeuwe, Just.

1 ed. Amsterdam : Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij, 2016.

Research output: Book/ReportBookProfessional

Harvard

Kleinegris, R, van der Burg, F & de Leeuwe, J 2016, Compact en Harmonisch: Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015. vol. VOM-reeks 2016, 1 edn, Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij, Amsterdam.

APA

Kleinegris, R., van der Burg, F., & de Leeuwe, J. (2016). Compact en Harmonisch: Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015. (1 ed.) Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij.

Vancouver

Kleinegris R, van der Burg F, de Leeuwe J. Compact en Harmonisch: Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015. 1 ed. Amsterdam: Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij, 2016.

Author

Kleinegris, Richard ; van der Burg, Fred ; de Leeuwe, Just. / Compact en Harmonisch : Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015. 1 ed. Amsterdam : Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij, 2016.

BibTeX

@book{0111ebb95ab94d93859d28d6efaa6faf,
title = "Compact en Harmonisch: Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015",
abstract = "Huisvesting van minder draagkrachtige Hagenaars hield de gemoederen al in de 19de eeuw bezig en is ook nu nog actueel. Voortdurend speelt de discussie of de woningbouw kan worden overgelaten aan {\textquoteleft}de markt{\textquoteright} of dat de overheid zich er verregaand mee moet bemoeien. In Compact en Harmonisch worden de belangrijke momenten geschetst die door de jaren heen de bouw van sociale huurwoningen hebben be{\"i}nvloed. De beschrijving begint met de periode tot aan de Woningwet van 1901 en eindigt bij de binnenstedelijke herstructurering en de VINEX-uitleg in de afgelopen jaren. Aan bod komen ontwikkelingen op nationaal niveau, maar ook specifiek Haagse discussies. Soms worden historische onderwerpen aangestipt die nu weer actueel zijn, zoals {\textquoteleft}scheefwonen{\textquoteright} in de jaren {\textquoteright}20 van de vorige eeuw en vluchtelingenopvang in 1914, 1940 en 1956. Na het standaardwerk van P. Bakker Schut, De Volkshuisvesting te {\textquoteright}s-Gravenhage 1914-1939, dat verscheen in 1940, zijn er meerdere publicaties verschenen over de stedenbouwkundige en/of architectonische ontwikkeling van Den Haag, maar een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van de sociale woningbouw was er nog niet. Dat maakt dit boek, met vele historische afbeeldingen, onmisbaar voor eenieder die is ge{\"i}nteresseerd is in de geschiedenis van de volkshuisvesting en voor al diegenen die zijn ge{\"i}nteresseerd in de geschiedenis van Den Haag. Compact en Harmonisch is een publicatie van de gemeente Den Haag (afdeling Monumentenzorg en Welstand) en Stichting Publicaties Haags Erfgoed (SPHE), uitgegeven door Stokerkade cultuurhistorische uitgeverij. ",
author = "Richard Kleinegris and {van der Burg}, Fred and {de Leeuwe}, Just",
year = "2016",
language = "Dutch",
isbn = "9789079156337",
volume = "VOM-reeks 2016",
publisher = "Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij",
edition = "1",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Compact en Harmonisch

T2 - Sociale woningbouw in Den Haag 1850-2015

AU - Kleinegris, Richard

AU - van der Burg, Fred

AU - de Leeuwe, Just

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Huisvesting van minder draagkrachtige Hagenaars hield de gemoederen al in de 19de eeuw bezig en is ook nu nog actueel. Voortdurend speelt de discussie of de woningbouw kan worden overgelaten aan ‘de markt’ of dat de overheid zich er verregaand mee moet bemoeien. In Compact en Harmonisch worden de belangrijke momenten geschetst die door de jaren heen de bouw van sociale huurwoningen hebben beïnvloed. De beschrijving begint met de periode tot aan de Woningwet van 1901 en eindigt bij de binnenstedelijke herstructurering en de VINEX-uitleg in de afgelopen jaren. Aan bod komen ontwikkelingen op nationaal niveau, maar ook specifiek Haagse discussies. Soms worden historische onderwerpen aangestipt die nu weer actueel zijn, zoals ‘scheefwonen’ in de jaren ’20 van de vorige eeuw en vluchtelingenopvang in 1914, 1940 en 1956. Na het standaardwerk van P. Bakker Schut, De Volkshuisvesting te ’s-Gravenhage 1914-1939, dat verscheen in 1940, zijn er meerdere publicaties verschenen over de stedenbouwkundige en/of architectonische ontwikkeling van Den Haag, maar een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van de sociale woningbouw was er nog niet. Dat maakt dit boek, met vele historische afbeeldingen, onmisbaar voor eenieder die is geïnteresseerd is in de geschiedenis van de volkshuisvesting en voor al diegenen die zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van Den Haag. Compact en Harmonisch is een publicatie van de gemeente Den Haag (afdeling Monumentenzorg en Welstand) en Stichting Publicaties Haags Erfgoed (SPHE), uitgegeven door Stokerkade cultuurhistorische uitgeverij.

AB - Huisvesting van minder draagkrachtige Hagenaars hield de gemoederen al in de 19de eeuw bezig en is ook nu nog actueel. Voortdurend speelt de discussie of de woningbouw kan worden overgelaten aan ‘de markt’ of dat de overheid zich er verregaand mee moet bemoeien. In Compact en Harmonisch worden de belangrijke momenten geschetst die door de jaren heen de bouw van sociale huurwoningen hebben beïnvloed. De beschrijving begint met de periode tot aan de Woningwet van 1901 en eindigt bij de binnenstedelijke herstructurering en de VINEX-uitleg in de afgelopen jaren. Aan bod komen ontwikkelingen op nationaal niveau, maar ook specifiek Haagse discussies. Soms worden historische onderwerpen aangestipt die nu weer actueel zijn, zoals ‘scheefwonen’ in de jaren ’20 van de vorige eeuw en vluchtelingenopvang in 1914, 1940 en 1956. Na het standaardwerk van P. Bakker Schut, De Volkshuisvesting te ’s-Gravenhage 1914-1939, dat verscheen in 1940, zijn er meerdere publicaties verschenen over de stedenbouwkundige en/of architectonische ontwikkeling van Den Haag, maar een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van de sociale woningbouw was er nog niet. Dat maakt dit boek, met vele historische afbeeldingen, onmisbaar voor eenieder die is geïnteresseerd is in de geschiedenis van de volkshuisvesting en voor al diegenen die zijn geïnteresseerd in de geschiedenis van Den Haag. Compact en Harmonisch is een publicatie van de gemeente Den Haag (afdeling Monumentenzorg en Welstand) en Stichting Publicaties Haags Erfgoed (SPHE), uitgegeven door Stokerkade cultuurhistorische uitgeverij.

M3 - Book

SN - 9789079156337

VL - VOM-reeks 2016

BT - Compact en Harmonisch

PB - Stokerkade Cultuurhistorische Uitgeverij

CY - Amsterdam

ER -

ID: 255922