Standard

De risicobenadering ook voor de voorbereiding op overstromingen. / Kolen, Bas.

In: TU Delft DeltaLinks, 02.2018.

Research output: Contribution to journalArticleProfessional

Harvard

APA

Vancouver

Author

BibTeX

@article{07c26db41cc745e38e9e48b1d26b75f7,
title = "De risicobenadering ook voor de voorbereiding op overstromingen",
abstract = "Sinds het Deltaprogramma zijn risicobenadering en rampenbeheersing definitief ingebed in het waterveiligheidsbeleid. Echter, in een koppeling tussen deze twee is nog veel winst te behalen, betoogt Bas Kolen; vooral voor de systematiek van opschalen, het moment om maatregelen te nemen en manieren om maatregelen beter te kunnen uitleggen. De huidige wijze van voorbereiden blijkt dikwijls risicozoekend, terwijl juist risicoaversie (het voorkomen van slachtoffers) wordt verkondigd en verwacht.",
author = "Bas Kolen",
year = "2018",
month = "2",
language = "Dutch",
journal = "TU Delft DeltaLinks",
publisher = "TU Delft Water Viewer",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - De risicobenadering ook voor de voorbereiding op overstromingen

AU - Kolen, Bas

PY - 2018/2

Y1 - 2018/2

N2 - Sinds het Deltaprogramma zijn risicobenadering en rampenbeheersing definitief ingebed in het waterveiligheidsbeleid. Echter, in een koppeling tussen deze twee is nog veel winst te behalen, betoogt Bas Kolen; vooral voor de systematiek van opschalen, het moment om maatregelen te nemen en manieren om maatregelen beter te kunnen uitleggen. De huidige wijze van voorbereiden blijkt dikwijls risicozoekend, terwijl juist risicoaversie (het voorkomen van slachtoffers) wordt verkondigd en verwacht.

AB - Sinds het Deltaprogramma zijn risicobenadering en rampenbeheersing definitief ingebed in het waterveiligheidsbeleid. Echter, in een koppeling tussen deze twee is nog veel winst te behalen, betoogt Bas Kolen; vooral voor de systematiek van opschalen, het moment om maatregelen te nemen en manieren om maatregelen beter te kunnen uitleggen. De huidige wijze van voorbereiden blijkt dikwijls risicozoekend, terwijl juist risicoaversie (het voorkomen van slachtoffers) wordt verkondigd en verwacht.

UR - http://flowsplatform.nl/#/de-risicobenadering--ook-voor-de-voorbereiding-op-overstromingen-1518375973117________

UR - http://resolver.tudelft.nl/uuid:07c26db4-1cc7-45e3-8e9e-48b1d26b75f7

M3 - Article

JO - TU Delft DeltaLinks

T2 - TU Delft DeltaLinks

JF - TU Delft DeltaLinks

ER -

ID: 39615049