Standard

Evaluatie van prestaties van de politie : Deel 2 van de evaluatie van de Politiewet 2012. / van Zanten, Peter; de Boer, Annette; Hoppe, Thomas; van Rosmalen, Flore; Gemke, Pascal; de Bruijn, Hans.

The Hague : WODC, ministerie van Veiligheid en Justitie., 2017. 162 p.

Research output: Book/ReportReportProfessional

Harvard

van Zanten, P, de Boer, A, Hoppe, T, van Rosmalen, F, Gemke, P & de Bruijn, H 2017, Evaluatie van prestaties van de politie: Deel 2 van de evaluatie van de Politiewet 2012. WODC, ministerie van Veiligheid en Justitie., The Hague.

APA

van Zanten, P., de Boer, A., Hoppe, T., van Rosmalen, F., Gemke, P., & de Bruijn, H. (2017). Evaluatie van prestaties van de politie: Deel 2 van de evaluatie van de Politiewet 2012. WODC, ministerie van Veiligheid en Justitie.

Vancouver

van Zanten P, de Boer A, Hoppe T, van Rosmalen F, Gemke P, de Bruijn H. Evaluatie van prestaties van de politie: Deel 2 van de evaluatie van de Politiewet 2012. The Hague: WODC, ministerie van Veiligheid en Justitie., 2017. 162 p.

Author

van Zanten, Peter ; de Boer, Annette ; Hoppe, Thomas ; van Rosmalen, Flore ; Gemke, Pascal ; de Bruijn, Hans. / Evaluatie van prestaties van de politie : Deel 2 van de evaluatie van de Politiewet 2012. The Hague : WODC, ministerie van Veiligheid en Justitie., 2017. 162 p.

BibTeX

@book{b05d992062b24d74b6bc52e10a39e3cd,
title = "Evaluatie van prestaties van de politie: Deel 2 van de evaluatie van de Politiewet 2012",
abstract = "Met de invoering van de Politiewet 2012 (Pw2012) wilde de minister van Veiligheid en Justitie (VenJ) zorgen voor een effectieve, effici{\"e}nte en maatschappelijk gewaardeerde politieorganisatie, die zowel rechtstatelijk als democratisch goed is ingebed.Artikel 74 van de Pw2012 bepaalt dat de minister van VenJ binnen vijf jaar na inwerkingtreding van de wet aan de Staten-Generaal een verslag dient te sturen over de doeltreffendheid en de effecten van de wet in de praktijk. Deze evaluatie wordt uitgevoerd in vier deelonderzoeken; het voorliggende onderzoek heeft betrekking op prestaties van de politie.De centrale vraag van het onderzoek {\textquoteleft}prestaties{\textquoteright} is of de keuze voor {\'e}{\'e}n politie met {\'e}{\'e}n beheerder tot betere prestaties van de politie heeft geleid. Om die vraag te beantwoorden is goed hanteerbare, geldige en betrouwbare informatie nodig over de prestaties van de nationale politie zoals beoogd en in praktijk gebracht met de inwerkingtreding van de Pw2012.Aangestuurd door een begeleidingscommissie hebben Berenschot en de TU Delft in de periode november 2016 – juni 2017 gezamenlijk onderzoek gedaan naar de vraag: Wat is de bijdrage van de Pw2012 aan het doelmatiger en slagvaardiger werken en beter presteren van de nationale politie?",
keywords = "Police, Policy evaluation",
author = "{van Zanten}, Peter and {de Boer}, Annette and Thomas Hoppe and {van Rosmalen}, Flore and Pascal Gemke and {de Bruijn}, Hans",
year = "2017",
month = nov,
day = "3",
language = "Dutch",
publisher = "WODC, ministerie van Veiligheid en Justitie.",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Evaluatie van prestaties van de politie

T2 - Deel 2 van de evaluatie van de Politiewet 2012

AU - van Zanten, Peter

AU - de Boer, Annette

AU - Hoppe, Thomas

AU - van Rosmalen, Flore

AU - Gemke, Pascal

AU - de Bruijn, Hans

PY - 2017/11/3

Y1 - 2017/11/3

N2 - Met de invoering van de Politiewet 2012 (Pw2012) wilde de minister van Veiligheid en Justitie (VenJ) zorgen voor een effectieve, efficiënte en maatschappelijk gewaardeerde politieorganisatie, die zowel rechtstatelijk als democratisch goed is ingebed.Artikel 74 van de Pw2012 bepaalt dat de minister van VenJ binnen vijf jaar na inwerkingtreding van de wet aan de Staten-Generaal een verslag dient te sturen over de doeltreffendheid en de effecten van de wet in de praktijk. Deze evaluatie wordt uitgevoerd in vier deelonderzoeken; het voorliggende onderzoek heeft betrekking op prestaties van de politie.De centrale vraag van het onderzoek ‘prestaties’ is of de keuze voor één politie met één beheerder tot betere prestaties van de politie heeft geleid. Om die vraag te beantwoorden is goed hanteerbare, geldige en betrouwbare informatie nodig over de prestaties van de nationale politie zoals beoogd en in praktijk gebracht met de inwerkingtreding van de Pw2012.Aangestuurd door een begeleidingscommissie hebben Berenschot en de TU Delft in de periode november 2016 – juni 2017 gezamenlijk onderzoek gedaan naar de vraag: Wat is de bijdrage van de Pw2012 aan het doelmatiger en slagvaardiger werken en beter presteren van de nationale politie?

AB - Met de invoering van de Politiewet 2012 (Pw2012) wilde de minister van Veiligheid en Justitie (VenJ) zorgen voor een effectieve, efficiënte en maatschappelijk gewaardeerde politieorganisatie, die zowel rechtstatelijk als democratisch goed is ingebed.Artikel 74 van de Pw2012 bepaalt dat de minister van VenJ binnen vijf jaar na inwerkingtreding van de wet aan de Staten-Generaal een verslag dient te sturen over de doeltreffendheid en de effecten van de wet in de praktijk. Deze evaluatie wordt uitgevoerd in vier deelonderzoeken; het voorliggende onderzoek heeft betrekking op prestaties van de politie.De centrale vraag van het onderzoek ‘prestaties’ is of de keuze voor één politie met één beheerder tot betere prestaties van de politie heeft geleid. Om die vraag te beantwoorden is goed hanteerbare, geldige en betrouwbare informatie nodig over de prestaties van de nationale politie zoals beoogd en in praktijk gebracht met de inwerkingtreding van de Pw2012.Aangestuurd door een begeleidingscommissie hebben Berenschot en de TU Delft in de periode november 2016 – juni 2017 gezamenlijk onderzoek gedaan naar de vraag: Wat is de bijdrage van de Pw2012 aan het doelmatiger en slagvaardiger werken en beter presteren van de nationale politie?

KW - Police

KW - Policy evaluation

UR - http://resolver.tudelft.nl/uuid:b05d9920-62b2-4d74-b6bc-52e10a39e3cd

M3 - Report

BT - Evaluatie van prestaties van de politie

PB - WODC, ministerie van Veiligheid en Justitie.

CY - The Hague

ER -

ID: 34683079