Standard

Gebiedsinvesteringszone als instrument om gebieden te versterken. Daamen, Tom (Author); Verdaas, Co (Author). 2020. Gebiedsontwikkeling.nu.

Research output: Non-textual formWeb publication/siteProfessional

Harvard

APA

Vancouver

Author

BibTeX

@misc{2a39fded98324e44a55cf51552f5863e,
title = "Gebiedsinvesteringszone als instrument om gebieden te versterken",
abstract = "De financi{\"e}n van de Nederlandse verstedelijkingsopgave zijn in ons vakgebied een veelbesproken thema. Of het nu gaat om woningbouw, mobiliteit, energie of klimaat; iedere opgave vraagt om een enorme hoeveelheid geld en inspanning. De coronacrisis doet momenteel ook nog eens een ongekend beroep op de overheidsfinanci{\"e}n, terwijl de ruimtelijke opgave onverminderd groot blijft. Een gebiedsinvesteringszone (GIZ) kan uitkomst bieden: lokale partijen krijgen meer invloed in ruil voor een financi{\"e}le bijdrage.",
author = "Tom Daamen and Co Verdaas",
year = "2020",
month = jun,
day = "25",
language = "Dutch",
publisher = "Gebiedsontwikkeling.nu",

}

RIS

TY - ADVS

T1 - Gebiedsinvesteringszone als instrument om gebieden te versterken

AU - Daamen, Tom

AU - Verdaas, Co

PY - 2020/6/25

Y1 - 2020/6/25

N2 - De financiën van de Nederlandse verstedelijkingsopgave zijn in ons vakgebied een veelbesproken thema. Of het nu gaat om woningbouw, mobiliteit, energie of klimaat; iedere opgave vraagt om een enorme hoeveelheid geld en inspanning. De coronacrisis doet momenteel ook nog eens een ongekend beroep op de overheidsfinanciën, terwijl de ruimtelijke opgave onverminderd groot blijft. Een gebiedsinvesteringszone (GIZ) kan uitkomst bieden: lokale partijen krijgen meer invloed in ruil voor een financiële bijdrage.

AB - De financiën van de Nederlandse verstedelijkingsopgave zijn in ons vakgebied een veelbesproken thema. Of het nu gaat om woningbouw, mobiliteit, energie of klimaat; iedere opgave vraagt om een enorme hoeveelheid geld en inspanning. De coronacrisis doet momenteel ook nog eens een ongekend beroep op de overheidsfinanciën, terwijl de ruimtelijke opgave onverminderd groot blijft. Een gebiedsinvesteringszone (GIZ) kan uitkomst bieden: lokale partijen krijgen meer invloed in ruil voor een financiële bijdrage.

M3 - Web publication/site

PB - Gebiedsontwikkeling.nu

ER -

ID: 74215945