Standard

Ligt het nou aan mij? Jasper van Kuijk fileert denkfouten in hedendaags ontwerp. / van Kuijk, Jasper.

Maven, 2019. 220 p.

Research output: Book/ReportBookPopular

Harvard

APA

Vancouver

Author

BibTeX

@book{2c5d3ab27650483baf8f596960fdae70,
title = "Ligt het nou aan mij?: Jasper van Kuijk fileert denkfouten in hedendaags ontwerp",
abstract = "{"}Eenmansconsumentenbond' Jasper van Kuijk bespreekt al jaren slecht ontworpen producten en diensten. In zijn populaire Hoe moeilijk kan het zijn?-columns in de Volkskrant maakt hij duidelijk wat er mis is gegaan bij het ontwerpen en welke ontwerpprincipes hieraan ten grondslag liggen en h{\'a}dden moeten liggen. In Ligt het nou aan mij? fileert Van Kuijk nieuwe gebruiksproblemen en geeft hij heldere (en pijnlijk grappige) analyses. Het boek is voorzien van illustraties en de stukken zijn ingedeeld en ingeleid per categorie (bijvoorbeeld {"}thuis', {"}zakelijk bekeken', {"}kinderen' en {"}openbaar vervoer'), waardoor er een goed beeld ontstaat van de specifieke ontwerpuitdagingen. Een gebruiksaanwijzing vooraf: het lezen van dit boek gaat vergezeld met het nodige leedvermaak en opgetrokken wenkbrauwen. En een grote geruststelling: nee, het ligt (waarschijnlijk) niet aan jou.Jasper van Kuijk is cabaretier, columnist voor de Volkskrant en Radio EenVandaag, ontwerper {\'e}n wetenschapper (universitair hoofddocent gebruiksgerichte innovatie aan de TU Delft). Een druk bestaan, maar de constante factoren zijn zijn vlijmscherpe analyses en een aanstekelijk gevoel voor humor.",
keywords = "usability, user-centered design, public understanding of design, user experience",
author = "{van Kuijk}, Jasper",
year = "2019",
language = "Dutch",
isbn = "9789492493729",
publisher = "Maven",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Ligt het nou aan mij?

T2 - Jasper van Kuijk fileert denkfouten in hedendaags ontwerp

AU - van Kuijk, Jasper

PY - 2019

Y1 - 2019

N2 - "Eenmansconsumentenbond' Jasper van Kuijk bespreekt al jaren slecht ontworpen producten en diensten. In zijn populaire Hoe moeilijk kan het zijn?-columns in de Volkskrant maakt hij duidelijk wat er mis is gegaan bij het ontwerpen en welke ontwerpprincipes hieraan ten grondslag liggen en hádden moeten liggen. In Ligt het nou aan mij? fileert Van Kuijk nieuwe gebruiksproblemen en geeft hij heldere (en pijnlijk grappige) analyses. Het boek is voorzien van illustraties en de stukken zijn ingedeeld en ingeleid per categorie (bijvoorbeeld "thuis', "zakelijk bekeken', "kinderen' en "openbaar vervoer'), waardoor er een goed beeld ontstaat van de specifieke ontwerpuitdagingen. Een gebruiksaanwijzing vooraf: het lezen van dit boek gaat vergezeld met het nodige leedvermaak en opgetrokken wenkbrauwen. En een grote geruststelling: nee, het ligt (waarschijnlijk) niet aan jou.Jasper van Kuijk is cabaretier, columnist voor de Volkskrant en Radio EenVandaag, ontwerper én wetenschapper (universitair hoofddocent gebruiksgerichte innovatie aan de TU Delft). Een druk bestaan, maar de constante factoren zijn zijn vlijmscherpe analyses en een aanstekelijk gevoel voor humor.

AB - "Eenmansconsumentenbond' Jasper van Kuijk bespreekt al jaren slecht ontworpen producten en diensten. In zijn populaire Hoe moeilijk kan het zijn?-columns in de Volkskrant maakt hij duidelijk wat er mis is gegaan bij het ontwerpen en welke ontwerpprincipes hieraan ten grondslag liggen en hádden moeten liggen. In Ligt het nou aan mij? fileert Van Kuijk nieuwe gebruiksproblemen en geeft hij heldere (en pijnlijk grappige) analyses. Het boek is voorzien van illustraties en de stukken zijn ingedeeld en ingeleid per categorie (bijvoorbeeld "thuis', "zakelijk bekeken', "kinderen' en "openbaar vervoer'), waardoor er een goed beeld ontstaat van de specifieke ontwerpuitdagingen. Een gebruiksaanwijzing vooraf: het lezen van dit boek gaat vergezeld met het nodige leedvermaak en opgetrokken wenkbrauwen. En een grote geruststelling: nee, het ligt (waarschijnlijk) niet aan jou.Jasper van Kuijk is cabaretier, columnist voor de Volkskrant en Radio EenVandaag, ontwerper én wetenschapper (universitair hoofddocent gebruiksgerichte innovatie aan de TU Delft). Een druk bestaan, maar de constante factoren zijn zijn vlijmscherpe analyses en een aanstekelijk gevoel voor humor.

KW - usability

KW - user-centered design

KW - public understanding of design

KW - user experience

UR - https://www.bruna.nl/boeken/ligt-het-nou-aan-mij-9789492493729

M3 - Book

SN - 9789492493729

BT - Ligt het nou aan mij?

PB - Maven

ER -

ID: 56765207